Sayfalar

3 Aralık 2011

ÇİKOLATALI BOMBELER


Dışı çıtır çikolata, içi mousse ve serinletici meyve karışımı, en alt kısmı hafif ıslak yumuşacık kek.. Davet sofralarınızın gözdesi olacak bir tatlı tarifi..
MALZEMELER:

200 gr. Bitter kuvertür çikolata
Yaklaşık 400 gr. mousse
İçerisi için frambuaz, çilek, muz, kivi v.s.
Kullanacağımız kalıp sayısınca şekillendirilmiş kek

HAZIRLANIŞI:
Bombeler için slikon kalıp kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle, kekleri kalıpların sayısınca ve çapında daireler keserek hazırlayıp hava almayan bir kapta muhafaza edin.
Bitter çikolatayı benmari usulü eritip bombe kalıplarının iç duvarlarına çay kaşığı yardımı ile sürüp buzluğa kaldırın. 15 dk. sonra tekrar aynı işlemi uygulayıp yine buzluğa kaldırın. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. (Bu çikolatalarınızın kalıptan çıkarken kırılmasını önlemek açısından önemlidir.) Kalan boşuğu mousse ve hazırladığınız meyvelerle doldurun. En üst kısma fazla bastırmadan kekleri yerleştirin ve buzlukta 6 saat bekletin. İyice donduktan sonra kalıplardan dikkatlice çıkarıp servis tabağına alın. Çikolatalı sos ve nane yaprakları eşliğinde sunabilirsiniz.


NOT: Eğer slikon kalıp yerine metal kaplar kullanacaksanız, kalıptan çıkarmadan önce bir kaç saniye kalıbınızı sıcak su dolu bir kapta beklettiğinizde çok çabuk çıkacaktır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: