Sayfalar

7 Aralık 2011

RUM TATLISI


Henüz tadına bakmadan denemeye ve üstelik misafirlere yapmaya çalıştığım bir tatlı oldu. Ama çok şükür ki sonu hüsranla bitmedi. Yiyenlerin tekrar istemeleri beğenildiğinin bir işareti olsa gerek :)  Yanlız aldığım tarifte şerbetinin tadı daha yoğun idi ben onu biraz hafifletip tarifi öyle ekliyorum. Şerbetli tatlı sevenler için güzel bir alternatif. Klasik revani v.s. tatlılardan biraz sıkıldıysanız bu tatlıyı şiddetle öneriyorum. İçerisinde yer alan hindistan cevizi de tatlıya farklı bir hava katıyor.
(Ölçüler dikdörtgen büyük boy borcam içindir)
MALZEMELER:
4 Yumurta
1 Çay bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Subardağı tozşeker
1 Subardağı iri çekilmiş ceviz
1 Subardağı hindistan cevizi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1,5 Subardağı galeta unu

ŞERBETİ İÇİN:
3 Subardağı su
2,5 Subardağı tozşeker
1-2 Damla limon suyu
KREMASI İÇİN:
1 Paket Crem ole
1 Paket Krem şanti
Süt

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle, şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dk. kaynatıp altını kapatın.

Keki için, Yumurta ile şekeri beraber çırpın. Diğer malzemeleri de ilave edip iyice çırpın. Karışımı yağlanmış borcama dökün. Önce 200 daha sonra 180 derecede pişirin. Kek ılıklaşınca şerbeti üzerine döküp iyice çekmesini bekleyin. Eğer şerbet fazla gelirse, çektirdikten sonra fazlalığını süzebilirsiniz. Kreması için, Crem ole'yi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Ayrı bir kapta da Krem şantiyi hazırlayıp iki karışımı da bir kaba alıp beraber çırpın. Tatlının üzerine kalın bir şekilde kaplayıp dolapta 4-5 saat dinlendirin. Servis yapılacağı zaman üzerini tarçın, ceviz ve damak zevkinize uygun süslerle dekore edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: