Sayfalar

21 Aralık 2011

MÜTHİŞ KAVALA KURABİYE

Tarifsiz lezzet: Kavala kurabiye

Tadına bakanların bir daha asla bırakamayacakları bu tarifsiz lezzet, Yunanistan'ın meşhur kurabiyelerinden. Akşam çaylarınızın en görkemli konuğu olmayı hakediyor. Bu tarif için birbirinden farklı 5-6 deneme yaptım. Kimisinin şekeri kimini ise unu fazla geldi. Sonunda damak  zevkime uygun bir derleme yaptım ve aşağıdaki reçete oluştu..Ağıza alındığında dağılan kıvamı ile, muhteşem kavrulmuş un kokusu ve aralarından sıyrılan kavrulmuş badem taneleri ile asla reddedilmeyecek bir kurabiye..


MALZEMELER:
1 paket yumuşamış margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Küçük çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı bütün veya ikiye ayrılmış badem
1/2 Paket kabartma tozu
1/2 Su bardağı fındık unu
 5 Su bardağı un (unun hepsini birden koymayın kıvamına göre ayarlayın)

Üzeri için pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:
Yumuşamış margarini sıvıyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın. Sonra unu, fındık ununu ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Bademleri teflon bir tavada çıt çıt diye ses gelinceye kadar ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Ilınan bademleri de hamura ekleyin.

kullan


Sonra hamuru resimde görüldüğü gibi ya bardakla ay şeklinde kesip, yada ay çöreği gibi şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarmadan pişirin. Üzeri beyaz olacak, fırını kapatıp kurabiyelerin içini çekmesini bekleyin. Ilıkken üzerine pudra şekeri eleyin.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: