Sayfalar

8 Aralık 2011

ÇEKİRDEKLİ KURABİYE



Yıllardır kullandığım kurabiye tarifini rafa kaldırtacak yeni ve muhteşem bir tarif. Tam hayalimdeki gibi. Ağzınıza atıp gözlerinizi kapadığınızda beyninize en olumlu mesajı gönderecek derecede lezzetli kurabiyeler. Bir de üzerindeki çekirdeklerin mükemmel kavrulmuş kokusu ile birleşince, sabrınızı ve karşı koyma gücünüzü zorlayabilir. Tuzlu ve ağızda dağılan kurabiye arayanlar için vazgeçilmez bir tarif. Denemeye ne dersiniz?
MALZEMELER:
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin ( 250 gram erimiş)
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta ( sarısı içine akı üstüne)
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mahlep
Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI:
Önce kuru malzemeler ve bir miktar un karıştırma kabına alınıp harmanlanır.
Yoğurma kabına eritilip ılıklaştırılmış margarin, yoğurt, sıvıyağ ve yumurta eklenip karıştırılır. Kuru karışım ilave edilip yoğurulur. Gerekirse un ilave edilir. Yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparılıp hafif unlanmış zeminde merdane ile açılıp şekilli kalıplarla kesilir. Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra çekirdeğe (susam veya haşhaş tohumuna da olabilir) batırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok: