Sayfalar

22 Nisan 2012

NİŞAN KURABİYESİ



Çok sevdiğim ve değer verdiğim bir arkadaşımın söz tebriği için hazırladığım tasarım kurabiyeler. Hazırlaması zahmetli olup zaman alsa da oldukça eğlenceli idi. Ve kurabiyeler bitipte geriden izlediğimde tüm yorgunluğum uçup gitti. Özellikle teslim ederken yüzündeki tebessümü görmek herşeye bedeldi..

Şeker hamuru bulamayanlar kendileri evde de hazırlayabilir. Ama artık tüm pasta malzemesi satan mağazalarda bulunuyor.

Gıda boyasının yanı sıra renklerine uygun aromalarla tadlandırarak kurabiyelerinizi daha da lezzetli kılabilirsiniz. Ben biraz acil çalıştığım için aklıma geldiğinde kurabiyeler paketlenmişti bile..

Bu kurabiye tarifi özellikle şeker hamuru çalışmaları için çok ideal. Şeker hamurlu kurabiye çalışırken insanı en çok üzen şey tüm çalışmanın bitipte son bir ayrıntıyı çalışırken kurabiyenin kırılıvermesi.

Bunu ilk çalışmalarımda farklı kurabiye tariflerinde çok yaşadım. Uzun araştırmalarım ve deneyimlerim sonunda bu tarifte karar kıldım. Bu kurabiye kırılgan olmadığı için üzerinde çalışırken sizi hayal kırıklığına uğratmıyor.



MALZEMELER:

100 Gr.Tereyağı veya margarin
130 Gr.Toz şeker
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Yumurta
1 Şişe tereyağı-vanilya aroması
1 Fiske tuz
2 Yemek kaşığı süt
300 Gr. Un
Üzerini süslemek için beyaz şeker hamuru
Gıda boyası
Bal veya glikoz


HAZIRLANIŞI:
Oda sıcaklığındaki margarini çırpma kabına koyun ve köpüklü bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın.

Şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu, yumurtayı, tereyağı-vanilya aromasını, tuzu ve sütü ilave edip hepsi iyice karışana kadar yüksek hızda çırpın.
Daha sonra mikserin ayarını düşürüp unu yavaş yavaş ilave edin.Homojen bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
Hamuru folyonun içine koyup hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Daha sonra hamurdan bir parça koparıp, kalan hamuru tekrar buzdolabına koyun.
Hamuru merdane ile açın, arzu ettiğiniz bir kalıpla şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirip soğutun.

Beyaz şeker hamurunu gıda boyası ile renklendirin. Buğday nişastası ile düz bir zeminde açın, kurabiyede kullandığınız ayn kalıp ile kesin.
Bir kürdan yardımı ile kurabiyeye biraz bal veya glikoz sürüp şeker hamurunu arada hava kabarcıkları kalmamasına dikkat ederek kurabiyenin üzerine yapıştırın.

Üzeri için çocuğunuzun oyun hamurunun kalıplarından veya benzer küçük figürleri kullanabilirsiniz. Hazırladığınız çiçek ve figürleri yine glikoz veya bal ile yapıştırıp hava almayan poşetlere tekli olarak yerleştirin.
Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Vay bee, süper olmuş... Maşallah :)

Adsız dedi ki...

Mükemmel görünüyor tebrikler.... Tarif için teşekkürler...